Idé, design og ledelse av utvikling. 
meg + kunst, eksperimentell webapp og del av samarbeidsprosjektet KURATERT mellom FLUKS - senter for ung kunst og kultur, Fakultet for kunstfag (UiA) og Sørlandets kunstmuseum. Løsningen er testet ut i en rekke anledninger, blant annet inkludert som del av Den kulturelle skolesekken pilot rettet mot blant annet yrkesfag, og også case i mitt kapittel meg + kunst. Kunst, kunstig intelligens og digital kunstformidling, i antologien Kunstens betydning, Cappelen Damm Akademisktilgjengelig open access. I kapittelet peker jeg på 
- hvordan meg + kunst evner å forstyrre, fremheve,forlenge og skape en mulighet til å tilegne seg verk som kanskje ellers ville gått innpakket forbi som kategorien Kunst. Ved å gi betrakteren mulighet til å ta utgangspunkt i seg selv i møte med kunst, kan meg + kunst legge til rette for at kunsten blir bærer av noe relevant, og synliggjøre noe som før ikke har vært synlig – både i kunstverket, i oss selv og i våre omgivelser.
- hvordan unges egne fotografi, omgang med det visuelle og forventninger til å både personifisere, produsere, konsumere og dele, kan være «the right door» til relevans for flere. Om nå målet er å demme opp for fremmedgjorthet og fremme en gryende iakttagelsesevne i unges møte med kunst.
- at det i løsningen ligger et potensial i å iaktta ett av kunstens vesentlige kjennetegn gjennom erfaringen: at kunsten evner å uttrykke noe om oss selv, eller omgivelsene våre, som ikke kunne blitt kommunisert på en annen måte.
- at de kanskje ligger et særskilt potensial for kunstformidling i meg + kunst; i å forene hverdagslig mobilbruk, prosumentens forventning og den kunstige intelligensen, og derigjennom en formidlingssituasjon som unngår å trø feil i dilemmaene og motsetningene som omgir kunstformidling som felt.
- at meg + kunst har (brukt som ett steg på veien frem mot fysisk co-kuratert utstilling i eksempelvis en DKS produksjon), ikke bare mulighet til åpne for det flerstemmige i sitt innhold, men også mulighet til å inkludere og synliggjøre grupper som ellers er underrepresentert i museumsrommet og kunstfeltet (underrepresentert her forstått bredt).... som igjen styrker en kontinuerlig lærende museumsinstitusjon.  
- men at også meg + kunst møter på en rekke utfordringer og institusjonelle begrensninger, som med det avdekkes og trer tydeligere frem.
Kunstsamlingen i prototypen består av digitalisert materiale fra både Nasjonalmuseet for kunst, Sørlandets Kunstmuseum og Tangen-samlingen. Kunstverk er gjengitt etter tillatelse fra BONO (Billedkunst opphavsrett i Norge). Pilotprosjektet har mottatt støtte fra Fluks – Senter for ung kunst og kultur, Fakultet for kunstfag ved Universitet i Agder og AKO-stiftelsen. Richard Nesnass har ledet den tekniske utviklingen av meg + kunst.
Fotodokumentasjon fra KURATERT pilot med VG2 Treteknikk og VG3 Kunst og håndverk, desember 2020. Foto: Glenn Thomas Krahl Johansen.
Skjermbilde av mobilappen meg + kunst sin landingsside. Bakgrunn: Eline Mugaas,
John Minh Nguyen av Mette Tronvoll fra serien Couples (1996) © Mette Tronvoll / BONO, Oslo 2020. Kunstverk er gjengitt i arbeidet etter tillatelse.

Back to Top